Upečte si levandulové sušenky s čokoládou

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek změklého másla
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky sušených květů levandule (lékařské)
  • 1-2 hrnky nalámané čokolády na vaření

Postup:

  1. Vyšlehejte máslo do krémové konzistence.
  2. Přidejte mouku, jedlou sodu, sůl, vejce, levanduli, cukr krupici a vanilkový cukr a dobře promíchejte.
  3. Nakonec přidejte nalámanou čokoládu a zlehka ji vmíchejte do těsta pomocí vařečky.
  4. Lžící vytvořte hromádky těsta a kladete je na plech vyložený pečícím papírem. Nechte mezi nimi dostatek prostoru, aby se mohly rozplácnout.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 190°C po dobu 8-10 minut, dokud sušenky nezezlátnou.

Tento recept je určen pro ty, kteří si chtějí doma vychutnat kousek naší levandulové atmosféry. Přejeme vám příjemné pečení a úžasné chutné zážitky!